LifestyleWorld

Een hond hebben in een klein appartement

Hondenwens

Al sinds jonge leeftijd had ik een grote wens om op een dag mijn eigen hond te hebben. Helaas was dit niet mogelijk als kind en tiener. Ik woonde namelijk nog bij mijn ouders en die zijn allergisch voor honden. Desondanks hadden we wel cavia’s en konijnen waar ik erg veel plezier van heb gehad. Toen ik ging studeren werd mijn hondenwens groter. Ik wist ook al precies wat voor hond ik graag zou willen hebben. Namelijk een corgi. Deze lieve en slimme honden zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Maar helaas was een hond nog altijd niet mogelijk. Om goed voor een hond te zorgen heb je namelijk ruimte, tijd en geld nodig.

Dit zijn natuurlijk zaken die je als student nog niet hebt. Vooral geld is een probleem. Zeker aangezien het kopen van een corgi best duur kan zijn. Daarom was het op dat moment nog geen optie. Toen ik eenmaal klaar was met studeren wilde ik eindelijk aan een hond beginnen. Het enige probleem dat ik nog in mijn hoofd had was het feit dat ik nog in een relatief klein appartement woonde. Daarom dacht ik al snel dat het een probleem zou zijn om daar een hond te hebben aangezien een hond ruimte nodig heeft om te redden.

Corgi in mijn appartement

Desondanks kwam ik erachter dat het hebben van een corgi in een appartement wel redelijk te doen is. Ik vond namelijk een vlog op YouTube waar een jongen in San Fransisco een hond had. Hij woonde zelf ook niet in een groot appartement maar wist de hond toch fantastisch op te voeden. Toen besloot ik dat het tijd was en nam ik een Corgi puppy.

Ik nam het heel serieus. Ik kocht meteen speeltjes, een mand en Royal Canin hondenvoer voor de nieuwe pup. Ik werk gelukkig vanuit huis dus ik hoefde de hond niet overdag alleen te laten. Ik realiseerde me al snel dat als je genoeg speelt met de hond deze niet een gigantisch huis nodig heeft. Ik ga elke dag 1-2 uur naar buiten en om met de hond te spelen en hem te trainen. Ik zorg er altijd voor dat hij zijn energie kwijt kan zodat hij niet dingen kapot maakt in het appartement. Het is eigenlijk wel fijn dat ik geen gigantisch appartement heb aangezien op deze manier ik een minder grote ruimte hoef schoon te maken. Een Corgi laat namelijk ontzettend veel haar achter.

Meer laten zien

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close
Close