Nieuws

De moderne man in pak

Het pak als uniform

Voor miljoenen, al dan niet miljarden mannen is het een dagelijkse realiteit. Het dragen van een pak naar kantoor. De rol van het pak in de mode en cultuur is desondanks over de jaren heen veel veranderd. Een pak kan voor vele verschillende dingen symbool staan. Voor een lange periode was het als een ware een uniform. Een nette manier van kleden die werknemers binnen het bedrijf als een ‘uniform’ team doet overkomen. Het nadeel van het pak in bedrijfsculturen is dan ook dat het gedeeltelijk individuele expressie wegneemt. Het pak op kantoor kan vergeleken worden met het soldatenuniform.

Het is om deze reden dat in de afgelopen jaren veel jongere en hippere bedrijven zoals Google bijvoorbeeld het pak hebben afgezworen. De bedrijfscultuur van deze bedrijven laten hun werknemers veel openlijker en individueler gekleed naar het werk gaan. Hier hoorde bij dat het pak ook een slechte reputatie had gekregen. Het was niet meer een symbool van een succesvolle zakenman of bedrijfswerknemer maar een symbool van vastzitten in een saaie kantoorbaan. Daarom gingen in de afgelopen jaar steeds meer werknemers veel vaker in casual kleding naar het werk. En juist dit heeft ervoor gezorgd dat het pak een comeback heeft gemaakt.

Pak als individuele expressie

Het pak is nu niet meer een symbool voor saaie eentonigheid maar een symbool voor stijlvolle, succesvolle individuele expressie. Daarom gaat de moderne man niet ook zomaar in een pak naar het werk. Hij kiest een pak met flair. Een pak dat goed staat en uniek is. Zoals de beroemde filmregisseur Guy Ritchie eens zei. Een pak is een pak totdat je het jouw pak maakt. Het is daarom tegenwoordig ook mogelijk om een pak te kiezen dat iets meer casual is. Ook qua de schoenen die onder een pak wordt gedragen heb je tegenwoordig meer keuzevrijheid. Een goed merk dat ik altijd aanraad is Floris van Bommel.

Dit schoenenmerk vindt altijd een perfecte balans tussen stijlvol en professioneel en casual en comfortabel. De schoenen hebben vaak een sneaker zool maar zijn stijlvol afgewerkt in bijvoorbeeld leer. Daardoor kunnen de schoenen voor verschillende gelegenheden gebruikt worden. Dit is natuurlijk ideaal voor mannen die liever niet een kast vol met schoenen hebben. Je kunt de schoenen dan ook prima onder een pak dragen maar ook bijvoorbeeld onder een korte broek of een andere zomeroutfit. En dit is wat kenmerkend is voor de moderne man in pak. Hij draagt een pak niet omdat het moet maar omdat het een expressie van zijn eigen stijl is.

Meer laten zien

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook

Close
Back to top button
Close
Close