Lifestyle

Een traplift tweedehands: een veelzijdige oplossing!

Ben je mindervalide? Of gewoon al een dagje ouder? Dan kan het zijn dat je moeilijk de trap op en af kunt, en dat kan heel hinderlijk zijn. Natuurlijk wil je ook niet meteen verhuizen. Dat kost ten eerste veel geld, en ten tweede ben je dan direct weg uit je oude vertrouwde omgeving. En je wilt natuurlijk zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Gelukkig is daar een mooie oplossing voor, namelijk de traplift tweedehands. Deze is eenvoudig aan de bestaande trap te installeren. Je beschadigt er dus niet de muur mee, en installatie duurt slechts een dagdeel. Is dit wellicht ook iets voor jou? De traplift kun je gebruiken voor vele doeleinden. Denk aan het verplaatsen van planten van de ene naar de andere verdieping, voor het brengen van maaltijden naar je echtgenoot die aan bed gekluisterd is, of voor het brengen van de boodschappen naar de keuken boven. Misschien is dit ook wel een onmisbaar instrument voor in jouw woning!

Wat is de prijs traplift?

Maar wat betaal je nu eigenlijk voor een traplift? De prijs traplift (tweedehands) ligt zo tussen de 1500 en 4000 euro. Dit hangt helemaal af of je een rechte trap hebt, of een trap met één of meerdere krommingen erin. In dat laatste geval betaal je meer. Je kunt trouwens ook een exemplaar huren; dat kost je zo'n 70 euro per maand. En wist je dat je, als je een indicatie krijgt, (dus als je handicap erkend wordt door de gemeente) je ook nog eens subsidie krijgt op de traplift? Deze kun je van de overheid krijgen (indien ouder dan 65): je kunt dan de helft van de aankoopprijs teruggestort krijgen, of je kunt een vergoeding krijgen van het Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap (VAPH). Dit betreft dan maximaal €8399,71, en je krijg ook een onderhoudsbeurt à €188,38 inclusief btw vergoed van hen. Een prijs traplift is dus helemaal niet zo duur, zodat het voor velen toegankelijk is.

Zelfs geschikt voor je hondje

Een traplift tweedehands gaat jaren mee, je hoeft echt geen nieuwe te kopen. Ook als de stroom uitvalt kun je er gewoon gebruik van maken, want de accu wordt opgeladen via het lichtnet, en je blijft langer onafhankelijk, dus dat is natuurlijk wel fijn. Je kunt er trouwens ook je hondje mee naar bovenbrengen brengen! Een klein nadeel is wel dat, indien je in een rolstoel zit, deze niet op de normale traplift kan. Maar dan kun je wel een plateaulift aanschaffen. Je kunt zo nog jarenlang in je eigen woning blijven wonen en ook jouw naasten hiermee een veilig gevoel bezorgen, want de traplift reduceert valgevaar. Is een traplift tweedehands wellicht ook wat voor jou, nu de prijs traplift reuze meevalt?

 

Meer laten zien

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close
Close