Lifestyle

Helemaal klaar voor de geboorte van je kleintje

Hoera, baby op komst! Maar wat komt daar veel bij kijken … Geen nood: voor je jezelf
verliest in de maternity madness, helpen we je op weg met de basics. Zodat jij kan genieten van elk uniek moment. 

Begeleiding bij elke stap

Verwittig meteen je huisarts en gynaecoloog van je zwangerschap. Zij loodsen je doorheen deze bijzondere periode en bewaken jouw gezondheid en dat van je kind van maand tot maand. Je krijgt meteen ook een planning voor alle belangrijke onderzoeken en tests en advies voor de meest gezonde voeding. Heb je nood aan een echte vertrouwenspersoon die ook aanwezig kan zijn tijdens je bevalling? Dan kan je contact opnemen met een zelfstandige vroedvrouw of verloskundige. Naast de medische controles schenkt hij of zij ook aandacht aan de psychologische en emotionele aspecten van je zwangerschap.

Regel je werk en kinderopvang

Verwittig meteen ook je baas, want zo ben je beschermd tegen ontslag. Het is ook collegiaal, want je werkgever heeft voldoende tijd nodig om voor vervanging en indien nodig andere werkomstandigheden te zorgen.

Voor kinderopvang lijkt het vroeg, maar niets is minder waar. Je zoekt best meteen na de bevestigde zwangerschapstest al naar een geschikt plekje, want de wachttijden lopen flink op. 

Fashion, kinderkamer en geboortekaartjes

Neem je tijd en geniet van de zoektocht naar jouw favoriete zwangerschapskledij. De mode-industrie maakt ronduit prachtige stukken voor zwangere dames, en de meeste daarvan vindt je vlot online. 

De keuze van een kinderbedje, ververstafel, verlichting en decoratie voor de kinderkamer is zeker een bezoekje aan een speciaalzaak waard. Vind je het allemaal wat duur? Ook Ikea biedt mooie demonstraties van je gedroomde baby-uitzet. 

Last but not least vind je heel mooie geboortekaartjes en doopsuiker online. De term ‘doopsuiker’ wordt heel ruim opgevat tegenwoordig, van traditionele suikerbonen over zeepjes en geurzakjes tot speelgoed, plantjes of je eigen herinnering in een gepersonaliseerd doosje, alles kan.

Stressmanagement

Ervaar je door de plots drukte en veranderingen veel stress? Dan brengt een zwangerschapscursus soelaas. Hierin leer je alles wat fysiek en mentaal bij een zwangerschap en bevalling komt kijken. Je leert ook technieken voor een vlot verloop van de bevalling, de borstvoeding en het contact met je baby. 

Bijkomende tip: contacteer je kraamkliniek en vraag om een rondleiding. Zo zie je op voorhand al eens waar het allemaal staat te gebeuren.

Vind je pas rust als je álle details hebt afgevinkt? Dan kan je je beroepen op de geboortechecklist. Met deze ultieme checklist zie je niks over het hoofd, van de eerste weken zwangerschap tot in de kraamtijd. Een geïnformeerde vrouw is er 2 waard!

Meer laten zien

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close
Close