Nieuws

Een rustgevende slaapkamer, daar tekent iedereen voor!

Een rustgevende kamer is van groot belang. Dit is namelijk de ruimte waar jij tot rust komt, waar jij uren kan slapen en die je ook goed moeten doen. En of je nou een slaapkamer hebt met een eenpersoons- of een tweepersoonsbed hoeft niet uit te maken natuurlijk. Het gaat er natuurlijk gewoon om dat jouw kamer rust uitstraalt zodat jij ook een goede nachtrust kan krijgen. Maar hoe krijg je dat dan voor elkaar?

 

Tip 1: Zorg voor zo min mogelijk apparaten in jouw kamer

En hier bedoelen we dan eigenlijk de tv mee. Soms is het natuurlijk heerlijk om televisie te kijken in de slaapkamer net voordat je gaat slapen. Maar het blauwe licht dat van jouw scherm af komt, neemt jouw hersenen namelijk in de maling. Jouw hersenen denken namelijk dat het overdag is wanneer je naar blauw licht kijkt wat van schermen afkomstig komt. Hierdoor raakt jouw hoofd in de war en kan het moeilijker in slaap vallen. Dit geld ook voor een computer of een laptop scherm. Ook jouw mobiele telefoon kan voor deze verwarring zorgen.

 

Tip 2: Probeer jouw kamer zo minimalistisch mogelijkt te houden

Het klinkt allemaal heel logisch, maar dan moet je het natuurlijk nog wel doen. Een rommelige en volgepropte kamer kan voor stress zorgen, en dat wil je natuurlijk niet in jouw slaapkamer hebben. Jij wilt rust hebben en vooral geen stress. Zorg er daarom voor dat je bijvoorbeeld al jouw spullen goed kan opbergen in jouw kamer. En als je hiervoor kasten wilt gebruiken, probeer dan ook kasten te gebruiken met deuren. Zodat wanneer het achter de deuren een rommel is, je het niet continue te zien krijgt met een kast zonder deuren.

 

Tip 3: Maak vooral gebruik van rustige kleuren

Het is natuurlijk leuk om allerlei felle kleuren in de slaapkamer te gebruiken wanneer je hier natuurlijk van houdt. Maar of het ook erg goed is voor de rust daar zijn de meningen over verdeeld. De beste kleur voor de slaapkamer blijkt de kleur blauw te zijn. De kleur blauw staat namelijk voor rust en komt dat even goed uit. Dat is wat je natuurlijk in jouw slaapkamer wilt. Ook wit doet het vaak goed in de slaapkamer omdat dat ook rust, maar vooral ook een schoon gevoel geeft. De kleuren die je het beste kan vermijden? Donkere kleuren en dan ook de kleur paars. Die kleuren helpen jou niet met het krijgen van een goede nachtrust.

Meer laten zien

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook

Close
Back to top button
Close
Close