Nieuws

3 Tips voor het opzetten van je eigen transportbedrijf

Droom jij er van om een eigen transportbedrijf op te zetten? Ik geef je groot gelijk! Want geeft er nou een vrijer gevoel dan het leven van een ondernemer? Nou precies: niks. In deze blog geef ik je een paar tips hoe jij je droom kan realiseren en binnenkort je eigen transportbedrijf kunt opzetten. Onderstaande tips sluiten allemaal op elkaar aan, en het hangt van jouw plan af wat je eerst wilt bedenken.

Wat ga je transporteren?

Wat wil jij gaan transporteren? Waar wil jij je in specialiseren? Wil jij bijvoorbeeld levensmiddelen vervoeren, van bijvoorbeeld distributiecentra naar winkels of horecagelegenheden? Of zijn meubels meer jouw ding, en begin je een verhuisbedrijf? Of kies je voor chemische stoffen? Het kan allemaal, maar het is afhankelijk van op welke specifieke branche jij inzet.

Hoe ga jij dit transporteren?

Geen transportbedrijf zonder vervoer. Hoe ga jij je kostbare goederen vervoeren? Hoe zorg jij ervoor dat jouw goederen zo snel en veilig mogelijk van A naar B komen? Kies jij voor een bestelbusje of vrachtwagens? Het hangt er maar net van af hoe groot jouw ambities zijn! Als je grote getallen wil vervoeren, en over langere afstanden, dan is een vrachtwagen handiger dan een klein busje. Zo kan je meteen meer meenemen en dat komt je omzet ten goede. Ga na of je een normale vrachtwagen zoekt, of bijvoorbeeld een koelwagen of een wagen om levende dieren in te vervoeren. Het is helemaal aan jou en je plannen.

Wie zijn je klanten?

Ga van tevoren goed op zoek naar klanten. Als transportbedrijf zul jij vaak tussen twee partijen inzitten: de aanbieder en de afnemer. En het is aan jou om de goederen tussen deze twee partijen te vervoeren. De afspraken die jij met beide partijen maakt zijn daarbij binden. Leg dit dus zoveel mogelijk vast en spreek af wat de eisen en verwachtingen zijn. Hoe meer klanten jij weet vast te leggen, des te meer goederen kun jij straks vervoeren. Bedenk goed wie de klanten zouden kunnen zijn van de goederen die jij vervoert, en hoe je deze kunt bereiken.

Afhankelijk van bovenstaande punten krijg je als het goed is al een helder beeld bij jouw transportbedrijf. Bedenk ook hoe groot je bedrijf gaat worden: met hoeveel auto’s rijd jij straks rond? Zoveel chauffeurs moet je erbij zoeken. Je kunt het natuurlijk allemaal in je eentje doen, maar het is wel zo gezellig als je straks collega’s hebt. En wil je alleen nationaal opereren, of zoek je het internationaal? Allemaal punten om over na te denken! Heel veel succes gewenst in ieder geval! 

Meer laten zien

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook

Close
Back to top button
Close
Close