Nieuws

Duurzame routes dankzij een camions gps tracker

Als vrachtwagenchauffeur ben je de hele dag op de weg te vinden. Je weet de beste benzinepompen te vinden, heerlijke koffieplekjes en handige plekken voor hoge nood. Maar wat doe je als je eens op een andere route wordt geplaatst die je nog niet eerder hebt gereden? Of als de weg is afgesloten? Met een gps camions weet je precies waar je aantoe bent! We vertellen je er meer over in deze blog. 

 

Wat is een gps voor camions?

Gps staat voor Global Positioning System. Door dit systeem te gebruiken kun je zeer nauwkeurig bepalen waar jij je bevindt. Heb je wel eens moeite met het vinden van de weg? Als vrachtchauffeur heb je hier vast wel eens mee te maken. Een gps camions bespaart je daarom veel tijd, moeite en stress. Het systeem bestaat uit 24 satellieten die elk op een hoogte van 20.200 km in zes vaste banen om de aarde draaien. Doro signalen van de satellieten op te vangen kun jij bepalen waar je bent. Daarvoor heb je wel een gps apparaat nodig. 

 

Een gps apparaat voor camions heeft verder nog speciale functies. Door de afmetingen en het gewicht van je camion in te voeren houdt het systeem rekening met wegomstandigheden en verkeerssituaties die problemen kunnen opleveren. Met een dergelijk systeem wordt je bijvoorbeeld niet door een tunnel gestuurd waarvoor de camion te hoog is en ook vermijd je scherpe bochten. Met een gps speciaal voor camions kun je dus altijd veilig de weg op!

 

Voordelen van een camion gps

Een gps voor camions is zeker geen overbodige luxe. Voor de vrachtwagenchauffeur zelf brengt het heel veel voordelen met zich mee. Daarnaast heeft een gps systeem ook nog veel te winnen voor de mensen op kantoor. We lichten de voordelen hieronder verder toe. 

 

Voordelen voor vrachtwagenchauffeurs 

Door de routes slim te plannen wordt er bespaart op de totale kosten en ook is het vele malen duurzamer. Hoe meer informatie er gegeven wordt aan de gps tracker voor camions, des te beter de navigatie zijn route kan berekenen en de  geschatte aankomsttijd kan aangeven. Er wordt rekening gehouden met het volgende:

  • Actuele verkeersinformatie 

  • kilometerheffing

  • ADR-informatie

  • Corridoring en geofencing

  • Formaat en gewicht van de vrachtwagen 

 

Voordelen voor het kantoor 

Op het kantoor hebben de mensen te maken met klanten die informatie vragen over wanneer zij de levering kunnen verwachten. Dankzij een gps systeem kan er snel geschakeld worden met de chauffeur. De voordelen die het systeem voor het kantoor meebrengt zijn het volgende:

  • Volg de geschatte aankomsttijd (ETA) nauwkeurig en speel het makkelijk door naar de klant. 

  • Direct inzicht met real-time verkeersinfo. 

  • Communicatie via het gps systeem met de chauffeur. (De chauffeur kan ook zelf contact opnemen met het kantoor als hij of zij bijvoorbeeld staat met pech). 

  • Alle vrachtwagens worden weergeven in een track and trace overzicht. Komt er een spoedklus binnen? Dan kun je binnen een mum van tijd de chauffeur vinden die de rit het snelst kan uitvoeren. 

  • Onnodig omrijden kan worden voorkomen. Daarmee blijft zowel het milieu als geld bespaart. 

 

Meer laten zien

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close
Close