Lifestyle

Waar jonge koppels op moeten letten bij het kopen van een woning

De keuze van waar je gaat wonen is één van de allerbelangrijkste die je ooit zal maken. Daarom moet het doordacht zijn, en moet je met de nodige kennis huizen gaan bezichtigen. Wij geven je enkele essentiële zaken mee, waar jij en je partner op moet letten bij het kopen van een woning. Volg maar mee!

De ligging

Eerst en vooral is de ligging enorm belangrijk. Zo wil je graag de oriëntatie weten van je nieuwe woning. Naar welke kant is het terras gericht? Je wil wat natuurlijk licht in je woning, dus dit is niet onbelangrijk. Een terras naar het westen gericht is alvast heel goed voor een mooie avondzon als je hier fan van bent. Verder doe je er goed aan om even de buurt te verkennen. Wie zijn je buren? Is er een ziekenhuis in de buurt? Hoe ver is de supermarkt? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen. De buurt waarin je woont is tenslotte één van de belangrijkste aspecten van je woning. Als je je droomhuis in de droom ligging niet vindt, raden we je aan om via je vertrouwd immokantoor in België een woning te zoeken die wel aan je eisen voldoet.

Elektriciteit & verwarming

Bij het bezichtigen van de woning is het noodzakelijk om te vragen achter de elektriciteit en verwarming. De elektriciteit moet wettelijk goedgekeurd zijn, in de vorm van een keuringsattest. Vraag dus of dit in de woning reeds in orde is. Is dit niet het geval, dan moet je dit binnen de 18 maanden zelf doen. Ook qua verwarming is het essentieel om enkele vragen te stellen. Hoe wordt de woning verwarmd? Is de woning goed geïsoleerd? Indien er verwarmd wordt via een centrale verwarming, is deze goedgekeurd? Deze dagen kan een woning verwarmen heel wat kosten met zich meebrengen, dus kies dan ook een gepaste woning en bekijk of ecologische vormen van verwarming zoals een warmtepomp of zonneboiler mogelijk zijn.

Vochtproblemen

Kijk ook uit voor verborgen gebreken. Eén van de meest voorkomende zijn vochtproblemen. Soms merk je deze niet op tijdens het bezichtigen, dus geven we je enkele tips. Let bij het binnenkomen bijvoorbeeld op condens op de ramen, vochtige plekken op de plafonds en muren, maar ook bruine vlekken. Dit zijn vaak opgedroogde vochtplekken. Als je ergens schimmels op de muren ziet, kan je er zeker van zijn dat er vochtproblemen zijn. Vraag zeker ook om eens te kijken in de kelder naar eventuele verborgen gebreken.

Hulp van makelaar

Wil je hier wat extra advies bij? Schakel dan de hulp van een goede vastgoedmakelaar in België. Hij of zij zal perfect weten hoeveel een woning juist waard is mochten er problemen zijn met de woning. Door de ervaring weten ze ook waar te zoeken naar eventuele verborgen gebreken. Hopelijk vind je je droomwoning zonder problemen!

Meer laten zien

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close
Close