Nieuws

Geld besparen in een grote stad

Het overkomt iedereen wel eens: een financiële tegenvaller en je wordt gedwongen om geld te gaan besparen. Lees hier meer over mijn tips toen ik geld moest gaan besparen.

Bespaar tips

  1. De allereerste tip die ik je kan geven is een supermarkt uitkiezen waar de boodschappen iets goedkoper zijn. Ik ging altijd naar de Albert Heijn en de Coop, maar dit blijken de duurste supermarkten te zijn. Tegenwoordig fiets ik dus een stukje verder om naar de Dirk van der Broek te gaan of naar de Jumbo. Het scheelt enorm!
  2. Meal planning is de tweede tip die ik zou willen meegeven. Ik maak iedere zondag een boodschappenlijstje voor de week en haal de boodschappen in één keer. Door een lijstje te maken, houd ik rekening met bepaalde producten die je dubbel kunt gebruiken in verschillende gerechten. Ik gooide vaak een halve aubergine of andere left overs weg. Nu houd ik rekening met left overs en plan in de maaltijden zo, dat ik alle producten die ik op zondag heb gekocht, heb geconsumeerd.
  3. Minder uiteten gaan is daarnaast de meest voor de hand liggende bespaar tip. Het kost immers ook veel meer geld dan nodig is! Meal planning helpt mij enorm bij het voorkomen van spontane dinner dates. Je kent het wel: dan zit je een geruime tijd op het terras en denk je dat een hapje eten ook niets meer uitmaakt. Wel dus. Je bent al gauw 30 euro kwijt voor een hapje eten en dat kan absoluut beter besteed worden.
  4. Zeker voor vrouwen zou dit een hele goede tip zijn: haal je kledingkast een keertje leeg. Het zal je verbazen wat er allemaal nog in jouw kledingkast rondzwerft en misschien een ander nog wel gelukkig kan maken! Er zijn veel sites waar je als particulier je tweedehands kleding op kan verkopen, zoals united wardrobe. En met dat geld kan je weer nieuwe kleding kopen als je zou willen ;).
  5. Let op de abonnementen! Ik kwam erachter dat ik een spotify account, netflix account, videoland account had en deze allemaal voor al mijn vrienden betaalden. We splitten de lusten maar de lasten lagen allemaal bij mij. Daar heb ik gauw een stokje voor gestoken en zij zijn de komende maanden aan de beurt: dat scheelt mij toch zo’n 30 euro maandelijks! Ook heb ik mijn swapfiets ingeruild voor een nieuwe fiets. Er waren genoeg tweedehandsfietsen in Den Haag en het scheelt me maandelijks 15 euro. Gewoon voorzichtig zijn met de fiets!
Meer laten zien

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close
Close