Lifestyle

Tips voor een gezellige woonkamer

Als het buiten vroeg donker wordt en je nog niet kan genieten van lange, zomerse avonden, wil je het binnen graag zo gezellig mogelijk maken. De woonkamer – en zeker de sofa – is de plek waar we ‘s avonds het liefst vertoeven. Op bank voor tv of in de leeshoek waar je een spannend boek verorbert… In dit artikel geven we je enkele tips om de woonkamer gezellig in te richten.

Warme kleuren

Veel mensen hebben de neiging om de muren in de woonkamer in het wit te schilderen, want dat vergroot de ruimte optisch. Wit is echter niet de meest gezellige kleur. Integendeel, als je enkel met de kleuren wit, zwart en grijs werkt, zal de ruimte koel aanvoelen. Hoog tijd dus om wat warme kleuren te integreren. Ga je voor aardekleuren, dan zit je altijd goed. Zo kan je één muur in terracotta schilderen, als accentmuur. Ook bruine kleuren stralen gezelligheid uit. Warme kleuren associeer je dan ook automatisch met knusheid.

Warme verlichting

Niet alleen warme kleuren op de muren en in de decoratie maken je woonkamer instant gezellig. Warme verlichting is minstens zo gezellig. Er is toch niets onaangenamer dan koele en felle TL-lichten? In de woonkamer kies je vooral voor sfeerverlichting. Kies daarbij voor lampen met een warme kleur. Er bestaan ook lampen die extra warm zijn, zelfs bijna oranje van kleur. Het is ook een goed idee om een dimmer op de lampen te zetten, zo kan je de lichtsterkte verminderen voor een cosy sfeer.

Natuurlijke materialen

Maak gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en een zacht tapijt. Heb je een houthaard, dan heb je ook houtblokken nodig. Die kan je op een decoratieve manier in de woonkamer gebruiken, bijvoorbeeld door ze in te werken in de muur. Of leg de houtblokken die je voor de BBQ haard gebruikt binnen, zo worden ze niet vochtig én jij kan ze in de woonkamer gebruiken als decoratie.

Persoonlijke touch

Tot slot is het leuk om in de woonkamer een paar persoonlijke touches aan te brengen. Dat kunnen foto’s zijn van vrienden of familie, maar het is ook leuk om een mooie landschapsfoto die je op reis getrokken hebt te laten uitvergroten en aan de muur te hangen. Of probeer op reis leuke souvenirs mee te brengen, die je als decoratie kan gebruiken. Ga je naar de Franse kust, misschien kan je dan ter plekke wat leuke schelpen kopen of zelf verzamelen op het strand om die vervolgens in je interieur te verwerken?

Meer laten zien

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close
Close