Nieuws

Drie modetips van een kenner!

Een goede outfit is op veel momenten belangrijk. Allereerst geeft je kleding iemand namelijk een eerste indruk van wie je bent. Dit kan belangrijk zijn op sollicitaties, maar ook op ‘gewone’ sociale gelegenheden als borrels en verjaardagen. Daarnaast zegt het ook veel over waar je voor staat. Draag je bijvoorbeeld alleen maar duurzame kleding, dan laat dit zien dat je hier veel om geeft. En draag je bijvoorbeeld veel comfortabele en nonchalante kleding, dan kan dat laten zien dat je niet zo ijdel bent en bijvoorbeeld niet om merkkleding geeft. Veel dingen om over na te denken dus, en mode kan hierdoor ook best ingewikkeld zijn. Gelukkig heb ik een paar ‘simpele’ basistips van een expert gevraagd voor de mensen die net iets meer moeite hebben met zich goed kleden. 

Tip 1: goede basics 

Wat je ook wil uitstralen en waar je ook voor staat, goede basics zijn een belangrijke eerste stap in elke outfit. Deze basics kan je namelijk weer combineren met andere items om zo je eigen stijl te creëren. Goede basics die ik altijd aanraad aan mensen om aan te schaffen zijn een goede, lekker zittende jeans, een aantal witte shirts en een paar goede schoenen (sneakers). Voor mensen die tevens een kantoorbaan hebben raad ik altijd aan om een goed paar nette schoenen te hebben (hakken of nette mannenschoenen) en een net pak (ook voor vrouwen!). 

Tip 2: een paar eye-catchers 

Daarnaast is het belangrijk om in je kast een paar eye-catchers te hebben die je dan weer kunt combineren met je basics. Let op: met deze items kan je je echt onderscheiden! Je eigen stijl is dus in deze tweede stap erg belangrijk. Koop daarom niet iets wat volgens het internet ‘hip’ is op dat moment, maar écht iets wat je zelf mooi vindt. Ook is het het geld wel waard om hiervoor wat meer geld neer te leggen. Deze items kan je namelijk niet elke dag dragen (omdat ze zo opvallend zijn) en zullen dus ook erg lang mee gaan. Ik zag bijvoorbeeld laatst een man met een geweldig gekleurde hoodie van black bananas. Hij had deze gecombineerd met een simpele jeans en sneakers en zag er geweldig uit. Dat is wat ik bedoel! 

Tip 3: loungewear

Tot slot wil ik aan jullie meegeven dat je er niet altijd uit hoeft te zien om door een ringetje te halen. Je wil natuurlijk ook wel eens gewoon comfortabel zijn! En voor bijvoorbeeld een simpel rondje lopen met de hond of een tripje naar de Albert Heijn hoef je echt niet op je hakjes te lopen of je overhemd aan te trekken. Gelukkig zijn er veel merken die ook kleding verkopen die zowel hip is als comfortabel. Het merk wat ik net zei, black bananas, heeft ook soms een black bananas sale waardoor je de heerlijke lounge hoodies voor een goedkoper prijsje kunt aanschaffen. En zo heb je nog wel meer merken die hip zijn, maar waar ze ook comfy kleding verkopen voor je daagjes thuis op de bank. 

Meer laten zien

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close
Close