Lifestyle

Slaapkamer optimaal inrichten 

Dat slaap belangrijk is, weten de meeste mensen wel. Maar, hoe je je slaapkamer zo optimaal mogelijk kunt inrichten zodat je ook echt goed slaapt, kan best een kunst zijn. Het beste is om je slaapkamer zo rustig mogelijk in te richten. Dat betekent dus zo weinig mogelijk accessoires, maar wel neutrale kleuren en luchtzuiverende, groene planten. Goede verlichting kan ook een boel doen voor je gemoedstoestand. Zo wil je natuurlijk geen bouwlamp in de slaapkamer, maar ook niet te weinig licht. 

Een goed passend bed 

Maar, waar je je echt goed op moet focussen, is een goed bed. Een matras gaat zo'n 7 tot 8 jaar mee tot het zijn versteviging verliest. Na die 7 tot 8 jaar ondersteunt het matras je lichaam dus niet meer voldoende en is het tijd om het matras te vervangen. Omdat er veel verschillende soorten matrassen zijn, welke slaaphouding je ook hebt, is het verstandig om bij een tweepersoonsbed per persoon een matras uit te kiezen. Je kunt vervolgens toppers kopen zodat je alsnog op één matras ligt.  

Zo'n topper leg je op het matras, meestal op de bovenste laag van een boxspring. Ga je een topper uitzoeken, dan is het verstandig om eerst de maat van je matras(sen) op te meten. Bedenk ook wat voor soort topper je graag wilt, er zijn toppers met of zonder split, zacht of juist stevig en van dik of dun schuim. 

Nieuw kussen aanschaffen 

Als je dan toch bezig bent kun je ook een nieuw kussen aanschaffen. Want wat ook hiervan veel mensen niet weten, is dat een kussen een levensduur heeft van 2 tot 3 jaar. Hoe lang slaap jij al op jouw kussen? Bij het uitzoeken van een nieuw kussen is het belangrijk om te weten wat jouw slaaphouding is. Er zijn namelijk kussens voor rug- of zijslapers, voor buikslapers en voor mensen met brede of juist smalle schouders. Lig je op een verkeerd kussen dan kan het zo zijn dat je nek- of rugklachten krijgt. Met een goed passend kussen kun je dit voorkomen. 

Welke planten in de slaapkamer? 

Heb je eenmaal een nieuw bed, dan wil je natuurlijk dat de rest van de slaapkamer ook goed bij de rest past. Je kunt luchtzuiverende planten toevoegen aan je interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Sansevieria, Aloë Vera of een Spathiphyllum. En heb je last van een snurkende partner? Dan zet je gewoon een ananasplant op zijn nachtkastje neer. Deze zuivert niet alleen de lucht, hij heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en zorgt ervoor dat je luchtwegen worden verwijd.   

Meer laten zien

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close
Close